Народната медицина при лечението на болести на храносмилателната система.

Народната медицина при лечението на болести на храносмилателната система.

В днешната статия ще разгледаме група от заболявания поразяващи храносмилателната система. Тези заболявания, най-често засягат съвременния човек и се обуславят от начина ни на живот. За съжаление, в тази група влизат, дори и малките деца.

В зависимост от това, коя част на храносмилателния тракт е засегната, говорим за гастрит, язва, колит, болест на Крон, синдром на раздразнените черва, панкреатит, диария, запек. Списъкът не свършва до тук.GastroBanner

В повечето случаи, тези заболявания са хронични и епизодични, което ще рече, че при определени обстоятелства, състоянието може да се обостри, а след това да притихне. Винаги, обаче, когато е обострено, то предизвиква истинско страдание и дискомфорт за болния, а понякога налага хоспитализиране или домашно лечение, което нарушава обичайния ритъм на живот.

Лечението на болестите на храносмилателната система зависи най-вече от характера на заболяването. В общия случай се назначава специална хранителна диета, включваща продукти, съдържащи много витамини и минерали.

Лекове срещу заболявания на храносмилателната система могат да се потърсят и в народната медицина. Според народните лечители такива заболявания могат да бъдат не само овладени, но в много случаи и напълно излекувани с подходяща комбинация от четири билки: невен, жълт кантарион, кориандър и мента. Тайната за лечението се крие в свойствата тези билки, които съчетани заедно повлияват терапията на над 90% от заболяванията на храносмилателната система.

Невенът е растението, което успешно се справя с чернодробни заболявания, язва на стомаха, възпаление на дебелото черво, колит, воднянка. Билката стимулира правилното функциониране на черния дроб и панкреаса, които са основни участници в процесите на разграждането на храна, с което улеснява правилното усвояване на хранителните вещества.

Жълтият кантарион помага при язвена болест и гастрит, болест на дванайсетопръстника. Всички стомашни неразположения и болести се повлияват добре от действието на жълтия кантарион, защото той успокоява симптомите и лекува рани и възпаления. Премахва киселини, газове, гадене, колики, лошо храносмилане, диария.

Ментата помага да се преодолее синдромът на нервния стомах. Чрез активиране на антиболковия канал в дебелото черво и успокояване на възпалителните процеси в храносмилателната система и болките в нея, ментата действа за диспепсията на стомаха и оздравителните процеси. Малко известен е и фактът, че ментата унищожава глисти и паразити, които в много случаи са причинители на сериозни заболявания.

Кориандърът подпомага функциите на храносмилателната система, стимулирайки перисталтиката на червата и успокояване на болката. Именно поради това се прилага с успех като средство за премахване на газовете в стомаха и за лечение на лениви черва, запек, болест на Крон.

За да разгърнат пълният си капацитет на полезност четирите билки, трябва да бъдат стриктно дозирани при комбинирането им. Това, за съжаление, в домашни условия е трудно постижимо и в много случай, дори неефективно.

images (18)Технологиите, използвани в съвременната фитотерапия позволят извличане на активните субстанции на тези растения по нетермичен водно – етанолов път. Този метод е най-ефективен, тъй като гарантира максимална концентрация, точна дозировка и запазване на качествата на извлеците за продължителен период от време.

Такъв е продуктът „Гастроксин“ – пърият в своя клас, разработен изцяло на билкова основа, с точно изчислени пропорции от активните фито нутриенти, гарантиращи пълно клетъчно усвояване и максимални резултати.

Бележка на редакцията:

 • „За допълнителна информация за продукта, моля натиснете ТУК!„ 
 • u

  УРОКСИН свойства


   Поддържа нормалното функциониране на бъбреците, пикочния мехур, пикочните пътища и уретрата

   Има диуретично, антибактериално, противовъзпалително, свиващо, противоподагрозно и спазмолитично действие

   Намалява киселинността на урината

   Поддържа киселинно-алкалното равновесие на организма

   Спомага за пречистването на бъбреците

   Осигурява профилактика на бъбречно-каменната болест

   Потискат бактериите в уринарния тракт

   Благоприятства повишаването на естествената резистентност на покочоотделителната система

   Стимулира иммуната система

   

  49.00 лв.
 • product_triactal_1000px

  ТРИАКТАЛ С КАКВО Е УНИКАЛЕН


  Артемизинин унищожава селективно раковите клетки, без да засяга нормалните. Това е така, защото артемизинин засяга само клетки с голямо съдържание на желязо, каквито са раковите. Чрез специфични рецептори раковите клетки депозират голямо количество желязо, тъй като се нуждаят от него при клетъчното делене. Контактът на артимизинина с желязото води до освобождаването на свободни радикали, които разрушават клетките.

   Може да бъде полезен за лечение на левкемия и рак на дебелото черво, гърдата, белия дроб, панкреаса

   Има противогъбични и антивирусни свойства. В резултат на това може да се прилага при различни състояния като хепатит В и С, херпес, грип, други вирусни инфекции

   Има противовъзпалителни свойства, които биха могли да бъдат полезни когато се прилага лечение на възпалителни и автоимунни заболявания, в това число и множествена склероза

  69.00 лв.
 • g

  СВОЙСТВА НА ГАСТРОКСИН


   Поддържа чревната флора

   Участва за елиминирането на патогенните бактерии и микроорганизми в червата

   Спомага за неутрализирането на редица инфекциозни причинители в стомашно-чревния тракт, постъпващи с храната

   Прекъсва процеса на хроничните възпаления в храносмилателния тракт

   Възстановява нарушения баланс в организма, и трайно премахва хроничните запек и разстройство

   Осигурява ефективна детоксикация на дебелото черво и храносмилателния тракт

   Прочиства и предотвратява образуването на полипи на дебелото черво

   Укрепва имунната система

  49.00 лв.
 • al

  ДЕЙСТВИЕ

   Тушира симптомите при алергия чрез предотвратяване на ефектите на хистамин.

   Лекува уртикария (копривна треска), облекчава симптоми като сърбеж и зачервяване; намалява броя и големината на уртиките.

   Потиска „ранната“ фаза на алергичната реакция и намалява миграцията на клетките, участващи във възпалителните реакции и отделянето на определени вещества (медиатори), свързани със „забавената“ алергична реакция.

   Предпазва от алергични пристъпи и кризи.

   Предпазва от поява на симптомите както на сезонен, така и на целогодишен алергичен ринит, като запушване на носа, кихане, ринорея (отделяне на секрет от носа), сърбеж на носа и очите.

   Спомага за преодоляване на алергичната реакция в следствие на неспецифичен имунен отговор при контакт с определени храни и напитки.

  49.00 лв.