Известен онколог разтърси всички: Ако ми открият рак, веднага ще направя това!

Известен онколог разтърси всички: Ако ми открият рак, веднага ще направя това!

Рак или злокачествен тумор е общото наименование на група заболявания, свързани с анормален растеж на клетките и с навлизането им в други части на тялото. Туморната тъкан се разпространява по пътя на неконтролирана митоза (делене) на клетките.

В момента, след като тялото не може повече да контролира митозата – възниква злокачествено заболяване.

Не всички тумори са ракови – доброкачествените не се разпространяват в други части на тялото.

Известният в САЩ лекар и учен Марк Хаймън списва колонка в медицинско списание за това, какво е нужно да направите, ако ви открият рак. Ние преведохме голяма част от нея.

“Марк, какво би направил ти, ако си диагностициран с рак?” – въпрос, който наскоро неочаквано ми зададе един приятел.

За съжаление, в живота си се сблъскваме много често с рака: случи се и с моето семейство и с пациенти. Проблемът е в това, че традиционната медицина мисли погрешно, с остарели методи, когато става дума за рак.

Научихме се отлично да го изрязваме, да го горим и дори да го разяждаме с химиотерапия, ние го облъчваме с радиация и бомбардираме с лекарства, но причината за възникване на рак така и не се поддава на лечение.

За щастие, ние имаме алтернатива. Това е един “функционален медицински подход към рака”.

Функционалната медицина дава възможност на специалисти и пациенти да работят заедно над това да се премахнат причините за болестта, в самия им корен. Това е един нов персонализиран модел на диагностика и лечение на нови заболявания.

Същността му е проста: Комбинацията от зелен орех, сладък пелин и карамфил, преработена с фармацевтично качество и чистота е в основата на терапевтичния ефект на Триактал.

Зеленият орех има богато съдържание на йод. В него се крие мощно противовъзпалително, тонизиращо нервната и храносмилателната система действие. Екстрактът от него понижава кръвната захар и артериалното налягане. Има хилядолетна история на приложение при проблеми като екземи, рахит, възпаления на кожата, стомаха и червата, хемороиди, кървене и др. Прекрасен стимулант за засилване на метаболизма.

Карамфилът се оказва отличен антиоксидант, богат на омега-3 мастни киселини, витамин K, фибри и ватамин C. Той успешно снижава нивата на лошия холестерол. Познат е със своето болкоуспокояващо действие , което намалява инфекциите. Често се прилага при артрит и ревматизъм, подагра, лошо

храносмилане, гъбични и бактериални инфекции, гангрени, сърдечно – съдови заболявания и др.

Сладкият пелин е интересен с ценната съставка Артемизинин, която учените твърдят, че успешно унищожава раковите клетки. Още в древен Китай са ползвали билката за борба с маларията, а през 2015 година китайския учен Ту Юю печели Нобелова награда за изследванията на Артемизинина и ползите от него в борбата с маларията и рака. Артемизининът унищожава селективно раковите клетки без да засяга нормалните. Той засяга само клетки с голямо съдържание на желязо, каквито са раковите. Чрез специфични рецептори, раковите клетки депозират голямо количество желязо, тъй като се нуждаят от него при клетъчното деление. Контактът на Артимизинина с желязото води до освобождаването на свободни радикали, които разрушават клетките.

Ефектът на тройната формула е ясно видим при профилактична употреба в тримесечен курс /по 1 капсула дневно. Безспорно ефикасна е и употребата му при пациенти с повишен риск от онкологични заболявания, подложени на висок стрес, както и като съпътстваща терапия при конвенционално лечение, за по-бързи и положителни резултати.

И запомнете: ракът – това не е присъда. Ако направите достатъчно усилия, болестта често е възможно да се победи. Вашата задача е да не разчитате единствено на лекарите, но и на самия себе си! Направете всичко възможно, за да увеличите шансовете си!