Тайната разкрита: Как да се поддържат здрави ставите

Тайната разкрита: Как да се поддържат здрави ставите

Автор: Д-р Тотко Найденов

Проблемите със ставите не са само за хората в златната възраст, както много често се смята. В човешкото тяло има над 180 кости, свързани чрез стави. Те понасят натоварвания, напрежения, травми, възпаления.

По особен начин им влияе и остаряването, страдат при настинки и грип. Напълно възможно е да се родиш със ставни аномалии и движението да влошава проблема ти, изразен чрез болки в ставите.

Основният проблем е хрущялната маса, която образува предпазен слой върху костите. При движение тя се изхабява, като нормалният млад организъм се възстановява бързо и относително лесно. С напредването на годинките, както и при съпътстващи заболявания, този хрущял се износва, с което започват и истинските проблеми в ставите.

Първите признаци са пропукванията, които усещаме рано сутрин, при събуждане. След това започват болките. Следва лека или тежка имобилизация, в която човек се превръща в затворник на своето тяло. Всяко движение причинява огромна болка, която изисква болкоуспокояващи. Перспективата е мрачна, ако не се вземат сериозни мерки. Нека пак да припомним, това не е проблем, който е опасен „само за възрастните“.

Нека да ви дам няколко прости съвета, които могат да помогнат на всички пострадали от ставните проблеми:

  1. Нормализирайте килограмите си. Дори и да сте млад, ако имате свръхтегло, това директно се отразява на ставното ви здраве. Двадесет килограма отгоре са нищо, нормалното свръхтегло, което над 60% от българите носят със себе си. Същевременно, това поставя извънредно натоварване върху ставите ви, което рано или късно, ще ви докара до проблем. 
  2. Спортувате ли? Спортът е здраве, но често несъобразените активности могат да ви докарат влошаване, а не подобрение. Особено ако сте имали свръхтегло, а решите да се борите с него с тичане или колоездене. Тичането е един от най-фрапиращо вредните способи за сваляне на килограми, защото подлага ставите ви на високо натоварване. Един от най-щадящите способи е плуването, както и практикуването на колоездене във водна среда /много полезно и интересно усещане/. Бавната и ритмична разходка е също изход, без да се пресилвате, ако усещате, че не можете повече.
  3. На всяка цена посетете лекар, който да ви направи курс за лечение, ако имате нужда от това. Не практикувайте самолечение, за да не пострадате още повече.
  4. Хранителните добавки и козметичните средства до голяма степен могат да бъдат от помощ. Капсулите Артрофикс Регенератор са съставени само от природни компоненти и спомагат за намаляване на усещането за болка. Може да се използват и при начални фази на заболяването, както и при хора с хронични проблеми.

Основните съставки на незаменимият Артрофикс Регенератор са:

Екстракт босвелия, екстракт полски хвощ, глюкозамин сулфат
Комбинацията от естествени съставки в го прави незаменим продукт, който трябва да присъства във всяка домашна аптечка. Може да се употребява от хора на всякаква възраст, като ефектът от употребата му е осезаем в кратък срок.