Професор Здравков, еднокринолог „Има истина в това, което твърдят жълтите сайтове – диабетът може да бъде лечим!“

Професор Здравков, еднокринолог „Има истина в това, което твърдят жълтите сайтове – диабетът може да бъде лечим!“

„Жълтите сайтове често провокират със заглавия, в които твърдят, че „диабетът е лесно лечима болест”, така започва своя коментар професор Здравков, ендокринолог с многогодишен опит.

„За диабета се говорят много неща, част от които са пълна глупост. Често се вадят данни, че през 60-те и 70-те години, случаите са били почти единични. Старите лекари могат да потвърдят, че това не е било така, просто диабетът не се появява изведнъж, тогава скрийнинг кампаниите не са били така активни, често и състоянието не е било правилно симптоматизирано, докато сега нещата са доста по-организирани. За съжаление, хората продължават да страдат от неграмотността си.”

И все пак, професор Здравков, има ли „диабетна епидемия”?

Диабетът не се предава от човек на човек, можете да сте сигурни. За съжаление, в едно този израз е правилен – имаме подобен на епидемия бърз растеж на броя на хората със затлъстяване, застоял начин на живот, нездрави навици, а те са сигурна предпоставка за проблеми с кръвната захар.  Горчиво е да призная, че съвсем не става въпрос за хората в зряла възраст, а границата е свалена доста ниско, като включва дори и деца.

Как болните разкриват заболяването?

Много рядко това става по тяхна воля – те да са инициаторите на прегледа. Често първите алармиращи данни идват от рутинни изследвания, както и при съпътстващи заболявания/изясняване на диагнозата. Често оплакванията са умора, сринат имунитет, рязко отслабване, дискомфорт, изпотяване, често уриниране,  неприятен вкус в устата, трудно зарастващи рани, замъглено виждане – симптомите могат да бъдат много, а често отговорът е един…ДИАБЕТ.

Много от пациентите ми приемат заболяването като присъда, започват да драматизират, някои си правят и завещания. Опитвайки се да ги успокоя, аз пред всички показвам тези жълти заглавия и им казвам, че има и частичка истина. Според всички модерни теории, диабетът вече не е нелечимо състояние, което силно зависи не само от лекарствата, но и от вашата воля, сила, мотивация, желание за промяна. И тук е наистина точката на пречупване, която показва и доказва кой и как ще оцелее.

Кои са модерните схващания за диабета?

Дори и традиционната, най-консервативната медицина, приема, че диабетът е състояние, което силно се повлиява от усилията и желанието на пациента да живее с прилично/неразличимо от нормалното качество на живот.  Това се отнася и за двата типа диабет, които медицината различава.

Нали не е трудно да обърнете внимание на теглото си.  Свръхтеглото и лошите хранителни навици /като количество и като качество/ предизвикват затормозяване на работата на панкреаса, а това увеличава кръвната захар – няма какво да я разгради. Когато това продължи дълго, пациентът развива Диабет 2 – когато все още работи панкреасът му, но със сериозно забавяне и с намаляваща ефективност. Телесното тегло и качеството на храната са също важни и при Диабет тип 1, когато панкреасът просто вече не функционира нормално. Тогава се налага прием на инсулин, за да може да се поддържа ритъм на живот, неразличим от нормалния.

Много важен е и спортът, да приемем – всяка форма на движение. За хората със свръхтегло, силовите спортове са силно противопоказни, а единствената алтернатива са ходенето и плуването, както и леките гимнастически упражнения. Физическата активност е живот за диабетно – болния, тя му помага да регулира нивата на кръвната захар.

Не подценявайте и употребата на хранителни добавки като ДИАБЕКСИН, която аз силно препоръчвам и дори самият аз употребявам, предвид напредналата възраст /65 години/

Медицината вярва, че ако успешно контролирате режима си на хранене, имате добър двигателен режим и живеете здравословно, диабетът няма да може да навреди на ежедневния ритъм на работа и почивка. Диабетно – болният, който държи всичко под контрол, не може да бъде различен от един здрав човек.

Препаратът Диабексин заема сериозно място в практиката ви. Какъв е вашият опит и как ще представите това билково чудо?

На какво се дължи силното действие със синергичен ефект на трите природни съставки в Диабексин?

Естествените фитонутриенти, които са извлечени в препарата, работят за директното управление на процесите на метаболизма, като регулират и нормализират нивата на кръвната захар по естествен начин. Те спомагат и за коректното пречистване на организма, със силен антиоксидантен ефект, като засилват изхвърлянето на токсичните вещества през урината, потта и изпражненията. Обърнете внимание на редовния прием, за да имате успех!

Стандартният прием за страдащи от диабет е 3 пъти дневно по 60 капки /3 милилитра/, разтворени в течност, пак сутрин, обяд и вечер, както уточнихме, с поне 60-90 минути от или преди ядене. Много е важно да се спазва схемата, както и да се придържаме към указаните количества.

Какви са вашите съвети към пациентите, които страдат от диабет, без значение в коя форма?

Ако желаете да живеете , без да допускате компромиси с качеството си на живот, вие сериозно трябва да резизирате живота си. На първо място, трябва стриктно да спазвате терапията, предписана ви от лекуващия лекар. Като съпътстваща подкрепа предлагам винаги Диабексин.

Колкото и да са добри резултатите ви, колкото и трайни да ви се струват, по никакъв начин не прекъсвайте цикъла, който ви носи облекчение и нормални нива на кръвната захар.

 


Продуктът „Диабексин“ можете да поръчате директно на телефон: 0877 72 10 40

Както и на интернет страницата: http://tonik.info/diabexin/ или в повечето аптеки в страната.


КОМЕНТАРИ:


Жеков, Стара Загора: Доктор Здравков, аз помня предишни ваши изказвания и материали за диабет, дори съм ви гледал по една телевизия. От години съм диабетик, тип 2. Намалих теглото, спазвам всички съвети на лекаря, 64 годишен съм. Мога ли да си спра лекарствата, получавам разнопосочна информация?


Отговор: Уви, господин Жеков, приемът на лекарствени средства не може да бъде спрян, защото диабетът не е заболяване, което отминава. Ако лекарят прецени нуждата от прекъсване/промяна на приеманите лекарства, това е негово решение. Ползата от приемът на Диабексин по схема е да регулира/намали приемът на лекарства/инсулин, когато това е възможно и да минимизира негативните последствия от тях върху общото състояние на организма.


Братанов, Казанлък: Липсата на вода е това, което мен ме разболя. Работя като шофьор на дълги разстояния, климатикът не работи както трябва, по цели дни в горещата кабина. И естествено, не пиех вода. Започна да ми се замъглява зрението, постоянно ходя до тоалетната, боли ме главата. На рутинен преглед във фирмата си направиха „майтап“ да ми тестват кръвната захар на глюкомер. Медицинската сестра се изпоти три пъти, защото бях с кръвна захар 18 /при нормални за моите години 6-7/, чуди се момичето какво да ме прави. Останалото е болници, прегледи, много дълъг отпуск по болест, след това се наложи да сменя целия си начин на живот.  Трябваше да прочета вашата статия преди години, за да не се стига до тези големи проблеми.


Дидето, София: Докторе, станах една „майка-слоница“ след раждането и вместо 57 /както винаги съм била/, сега съм 81, при ръст 1.73. Лекарите често коментират и възможни метаболитни проблеми, както и в последните месеци поддържам редовно захар 7-8. Какво се случва? Това ще мине ли след отслабване? На 34 съм. Не искам да приемам редовно лекарства, нямам такъв режим. Може ли Диабексин да ми помогне?


Отговор: Какво се случва – това е въпрос, на който могат да отговорят само лекуващите лекари. Причините за проблемите ви могат да бъдат от различно естество, а Диабексин може да контролира нивото на кръвната захар и да ви помогне за диетата.


Робърт Запрянов, Чехия: Употребявам Диабексин още от 1993, когато стигаше до нас през роднини от България. От няколко години си го поръчвам през сайта http://tonik.info/diabexin/  Новите опаковки са страхотни, бърза и лесна доставка. Влияе ми много добре, дори и при употребата на инсулин – намалих дозите, под контрола на лекуващия лекар. Чешките лекари са изумени!