За имунитета и за здравето на лимфната система – в директно интервю с професор Георгиева, специалист с международна слава

За имунитета и за здравето на лимфната система – в директно интервю с професор Георгиева, специалист с международна слава

Често хората говорят за  „паднал имунитет“. Възрастните  твърдят, че „няколко килограма в повече“ подпомагат здравето и имунния отговор.  Това твърдят и редица лекари от по-старото поколение.  Понятието „ имунитет“  е като наш здравен индекс, който трябва да определи до каква степен организмът ни е способен да отговори на враждебните атаки от заболявания, вируси и подобни неблагоприятности.

Професор Георгиева, можем ли да твърдим, че имунното ни здраве е индекс за общото ни здраве и физическо/психическо състояние? Какво означава „паднал имунитет“?

Това е една от съвременните гледни точки на световната наука, която обяснява много добре мнението на хиляди лекари от цял свят, включени в дискусионните групи на специалистите. Имунитетът ни е като оценката в училище. „Отличниците“ са с перфектно здраве, добре работещ метаболизъм, не боледуват често, имат прогноза за добър и дълъг живот. Всичко, различно от отличната оценка, трябва да бъде подпомагано и да се работи в посока на оптимизирането на резултатите. Не всичко може да бъде променено, но медицината днес има доста сериозни инструменти, с които да повлияе редица заболявания и свързаните с тях проблеми. Естествен акцент пада върху работата и в полето на профилактиката.

Кое е най-вярното твърдение за имунитета, какво регулира най-пряко неговите нива?

В основата на адекватния имунен отговор стои работата на лимфната система. Тя е отговорна за транспорта на кръвта в тялото, филтрирането и. Нейно дело са и белите кръвни тела, които са естествената ни преграда срещу редица заболявания. Тя пречиства кръвта и изхвърля ненужната шлака от тялото. От нейната добра работа зависи абсолютно всичко в организма!

С течение на годините, както и при нездравословен начин на живот, функционирането на тази сложна система може да се забави, както и да бъдат блокирани важни части от нея. Натрупването на токсини и паразити преминава критичното ниво, над което организмът просто блокира своите ресурси и няма адекватната възможност да отговори на нито едно от имунните предизвикателства. Привидно нищо не се е променило, но изведнъж ставате ужасно уязвим на всички възможни заболявания, които минават около вас. Чудите се какво е станало, а истината е проста – вие сте задръстили най-важните магистрали в тялото, през които се осъществява сложния процес на филтриране на кръвта. Перспективите не са добри.

Какво се случва при „паднал имунитет“?

Това е една отворена врата за всички авто – имунни заболявания, начело с рак, лупус, болест на Крон, болест на Хук, артрит, различни кожни заболявания. С  оплаквания като липса на енергия,  отпадналост, нарушен апетит, рязко отслабване или напълняване, задържане на вода, запек, болки, хората често престояват с години. Никой не се притеснява, започват да ги приемат за „нормални“. Това са сигналите, че нещо не върви както трябва. Рано или късно, след първоначалните белези, идват и по-сериозните заболявания. Тогава дори силен препарат като Имуниксин може да се затрудни в оказването на първа помощ.

Кое мотивира избора Ви на Имуниксин, като водещ продукт във Вашата практика?

Имуниксин е ново поколение фармацевтичен продукт, по разработка на великия български учен  Хлебаров, с присъдено академично звание. Той се понася леко от всички пациенти, не е в противоречие с нито едно лекарство от традиционната медицина и има силен терапевтичен ефект. Гениалната идея на академик Хлебаров е да създаде  силно ефективен екстраст от 7 растения, добре познати на медицината, като съумее да впрегне силата им в обща синергична формула.

 • Мента – работи добре при случаи на възпаления, с доказани анти – микробни свойства.
 • Шипката  -силен източник на природен витамин C, укрепващ съдовете и потока на лимфата.
 • Хмел – успокоява и тонизира, подпомага изхвърлянето на вредните вещества и шлаките.
 • Роза  – специалният вид Роза Дамасцена е силно витаминен, а етеричния състав с неговите флаваноиди действа оптимизиращо върху работата на стомаха.
 • Копривата – действа срещу възпаленията  и подпомага детоксикацията.
 • Орехът – действа силно при всякакви паразити, гъбични инфекции, силен източник на омега 3 мастни киселини.
 • Босилек – антисептично, антиспазматично, болкоуспокояващо, антивъзпалително и леко тонизиращо действие. Много добър източник на магнезий.

Имуниксин впряга в себе си силата на 7 доказали се растителни съставки, което го превръща в мощен имуномодулатор, който подпомага производството на естествени антитела, повишава отслабналите  функции на имунната система и поддържа оптималните и нива на действие.

Активните компоненти в ИМУНИКСИН увеличават активността на естествените „клетки убийци“ (NK, T и B), които съставляват 90% от имунните клетки, отговорни за имунитета и борбата с „лошите клетки“  и шлаката в организма.

Кои са външните фактори в начина на живот и работа, които могат да повлияят на имунитета ни?

  • Движение – не водете застоял начин на живот. Дори да стоите и да работите по 8 часа на ден, седнали пред компютъра, ставайте често, разхождайте се, дайте на кръвта да се раздвижи.

 

 

 • Хармонията – вкарайте в разумен баланс всички части на вашето вътрешно аз. Не се ядосвайте за глупости, но и не бъдете безотговорни, защото това кара другите да страдат. Бъдете научени да вдишвате и издишвате, за да регулирате вътрешния си свят.
 • Редовно посещавайте своите лекари и не подценявайте профилактиката. При най-малкото съмнение, поискайте мнение и започнете лечение.
 • При първите симптоми на паднал имунитет, потърсете съдействието  и на доказаната като действие тинктура Имуниксин.

 


КОМЕНТАРИ 


Терзиев/Варна: Приемам редовно Имуниксин, откакто го купих преди една година. Правя си тримесечни терапии и с месец почивка, при мен има страхотен ефект. Слава на Бога, успях да променя и начина си на живот, да намаля темпото. Преди 13 месеца бях станал жив скелет, който работи по 12 часа на ден, почива си малко и пак се хвърля. Имам свой бизнес с машини за кафе, обикалям цялата област. По едно време си викам – Спирай се, виж на какво приличаш и как се усещаш.


Василия: Имуниксин ми помогна да вляза в крачка, да усетя начина, по който живее. Сега леко напълнях, пазя се, а парадоксално, но факт, печеля по-добре, защото съм отпочинал и уверен в здравето си. Бях се превърнал в развалина, а сега дори ходя на фитнес и най-страхотното – със съпругата ми чакаме дете! Благодарим ви!


Дидето: Шокирана съм да прочета едно такова просто и ясно обяснение за имунитета. Нямам представа защо, но при мен откривам всички начални симптоми на нарушен имунитет. Опитвам се да се преборя, но работата ми е много стресова, работя като счетоводител в една голяма фирма. При мен започна с безсъници, ужасни безсънни нощи. Започнах с Имуниксин, приятелки го препоръчаха ,засега съм доволна и ще пиша още, като има резултати.


Димитър: Благодарим ви за Имуниксин, това нещо ме вдигна от леглото. На 52 години съм, бях се залежал, със сринато здраве. Не можех и работа да си намеря, защото непрекъснато от болест в болест. Сега съм добре, работя като охранител, не е кой знае какво, но имам сили да издържа. Обикаляме доста вечер, колегите ми клюмват, а аз съм железен. Никой не вярва, че Имуниксин е причината, но това е!! Болестите бягат от мен!


Мария, Нова Загора: И мен ми стана интересно, ще си го поръчам от сайта. Цените са доста по-изгодни, отколкото в аптеките. Ще пиша обратно за реакцията на тялото ми.


Мария, Сливен: Да, да! Това лечебно средство даде нов живот за мен, помогна ми да изляза от серията с постоянните заболявания – всеки месец в болнични. Пия го в профилактични дози, но след проведената терапия се усещам много, много добре!!