Д-р Маринов, кардиолог: Ако вие не вземете мерки за лечение на болното сърце, не очаквайте, че външната среда ще бъде жалостива към проблемите ви…

Д-р Маринов, кардиолог: Ако вие не вземете мерки за лечение на болното сърце, не очаквайте, че външната среда ще бъде жалостива към проблемите ви…

Приемаме сърцето и нормалната му работа за даденост. Сигурно сме в нея, защото знаем –  то се съкращава 70  пъти в минута, около 100 000 пъти на ден. За това време през него минават 7000 литра кръв – 24 часа. Умножете го за един месец, за една година, цифрите са шеметни. Не се вълнуваме от него, докато не усетим, че нещо не е както трябва. „Прескочи ми сърцето“ – най-честия начален симптом на кардиологичен проблем, на когото трябва да обърнем спешно внимание. Много хора пренебрегват тези признаци или им отдават ужасно малко внимание. В резултат – вие се превръщате в тиктакаща бомба със закъснител и неясно къс фитил.

Доктор Маринов, защо лятото се смята за период на бум на сърдечните заболявания?

В дългата ми практика, това е наложено мнение сред хората. В интерес на истината, всеки сезон може да изостри оплакванията. Вероятна причина за проблемите през лятото са високите температури /свързани и с проблеми с кръвното налягане/, обезводняването, топлините удари. Не е за подценяване и моментът с отпуските – парадоксът е, че взимате отпуска, за да си починете, но още в първия ден, всичко в тялото ви боли. Вместо мечтания отдих, тръгвате по лекари. Екстремно променяте режима си, а това влияе негативно, без значение от посоката.  Не смятайте, че зимата е „рай“ за хората със сърдечни проблеми – ниските температури са предпоставка за високо кръвно.  Те могат да бъдат еднакво опасни. Въобще, не очаквайте, че външната среда може да бъде „жалеща“ към вас, ако вие не сте взели мерки за своето сърдечно здраве.

Кои са алармиращите сигнали за проблеми в сърдечната област, които хората приемат за „наложителни за посещение при лекаря“?

Всеки ден пред кабинета ми има огромна опашка от хора. Голям процент от тях идват за първи път, събрали са кураж, защото алармиращите сигнали са им дошли в повече. За съжаление, част от тях са закъснели. Предстои им доживотен прием на лекарства, за да могат да запазят качеството си на живот. Нуждаят се и от промяна в начина на живот.

Нека да обобщим основните алармиращи сигнали за проблем в сърдечната област:

 • резки смени на кръвното налягане, в двете посоки
 • постоянно поддържане на ненормално високи или ниски стойности
 • задух, дискомфорт в сърдечната област
 • болки в областта на сърцето
 • осезаема аритмия
 • бърза уморяемост и усещане за тревожност

За голямо мое съжаление, много от пациентите се оказват не така сериозни  и не намират сили/желание да осъществят своевременно лечение на тези плашещи нарушения, свързани с работата на сърцето. Понякога идват хора, които системно са пренебрегвали здравето си. Много е трудно да им се помогне.

Кои са основните правила, които трябва да спазват хората, за да предотвратят проблеми в работата на сърцето?

Съзнателният човек успява да запази своето здраве, като води разумен начин на живот. Сърцето не обича злоупотребата с нищо.

Главните врагове са:

 • цигарите
 • алкохола
 • преяждането/неадекватния хранителен режим
 • застоялия живот
 • преумората и стреса
 • липсата на профилактични прегледи/превантивна медицина. Учудващо е, че толкова малко хора предприемат нещо така просто – приемът на препарата КАРДИОКСИН, който е едно прекрасно и просто решение за профилактика на сърдечната дейност, което може да спасява живота ви.

Споменавате КАРДИОКСИН, как подпомага той работата на сърцето?

КАРДИОКСИН е една от гениалните тинктури на академик Хлебаров, която беше приета присърце от лекарското съсловие още преди години. В основата му стоят две добре познати съставки – гинко билоба и арония. Високата чистота на екстракта в КАРДИОКСИН позволява лечебен ефект с висок интензитет.

Всички ние знаем и сме чували/чели за гинко билоба. Екстрактът осигурява пропускливост на кръвоносните съдове, предотвратява запушване, подсилва еластичността, оптимизира преноса на кръвта. Като страничен ефект, подпомага паметта и дава тонус и жизненост.

Аронията има регулиращо кръвното налягане действие, както и силно набляга на детоксикиращия ефект в тялото.

Като страничен ефект, КАРДИОКСИН подпомага регулирането на нивата на холестерола, спира атеросклерозата. Особено силен аргумент имаме за изписването му при хора, които са преживели вече инфаркт или инсулт. КАРДИОКСИН има природен произход и не е в конфликт с нито една терапия, а само ги подпомага.

Ако препаратът КАРДИОКСИН бе имал шанса да излезе в чужбина през  80те, той щеше да бъде вече купен от някоя голяма фарма компания, която да го лансира за световна употреба, с многократно по-висока цена. Шанс за нас бе, че той остана в България, където можем да си позволим да го купуваме и да е по джоба ни.


КОМЕНТАРИ:


Мануела: Много благодаря за обширната информация за КАРДИОКСИН. Приемам го от години и съм много доволна. Именно вие ми го препоръчахте, доктор Маринов. За тези три години успях да поддържам нормални стойности на кръвното, вече нямам фрапиращите аритмии, за които ви бях посетила. Да, смених си начина на живот, вече кариерата ми не е топ-приоритет, защото искам да бъда жива и здрава, до децата си.


Петко Петков: Опитвам се да се преборя с високо кръвно, но не ми се пият лекарства. Сърцето ми излиза от ритъм. Притеснявам се, че веднъж започна ли ги, няма спиране. КАРДИОКСИН ми е препоръчан от приятели, ще работи значи.


Аврам: От 6 години приемам КАРДИОКСИН, нула негативни ефекти, само позитивни. Препоръчвам!!


Тонев Таньо: Силен и природен ефект, без никакви странични ефекти, както много от лекарствата. Кардиологът ми е в шок, не знае какво да ми каже. Изнесе ми лекция, че няма смисъл да пия „плодов сок“. След три месеца ме питаше за мястото, откъдето си го купувам. Нямам други думи или по-подходяща препоръка.


Жекова: С КАРДИОКСИН и съветите на доктор Маринов, моя свекър изкара дълги години след като медицината го беше отписала. Благодарим ви!


Славов: Пия го от месец и е факт намаленото главоболие и осезаемо повишената работоспособност. Работя като шофьор на такси, често преумората си казва своето. Вече съм по-добре, но въпреки това, пия си и лекарствата за кръвното. На 50 години съм и не искам да страдам и да ходя по болници.