Забравената медицина – за ползите от алкалното начало в организма

Забравената медицина – за ползите от алкалното начало в организма

Какво предизвиква влошаването на човешкото здраве и води до редица терминални заболявания? Ако запитате някой лекар, той може да ви говори с часове за всички възможни причини. Те могат да бъдат хиляди, а сложната форма на обяснение – неразбираема за обикновения пациент. Покрай препарата pH Modulator се заговори и за алкализацията на организма и за вредата от прекаленото натрупване на киселинни елементи.  Дойде време и тук да разкажем историята на един гениален биохимик от началото на миналия век.

Много от дипломираните специалисти не са и чували името на немския учен Ото Хайнрих Варбург, получил Нобелова награда за откриване на основната причина за раковите заболявания. Ученият от еврейски произход стига до едно просто, но гениално разкритие – туморните клетки имат pH 6 и не могат да оцелеят, ако се подложат на алкална атака – над pH 7, в среда, богата на кислород.

В своя  труд “Метаболизмът на тумора”, биохимикът  Ото Варбург показва, че всички ракови форми  живеят добре при  съчетание от две условия – висока кръвна киселинност и хипоксия.  Туморните клетки успяват да се развиват добре в среда, богата на глюкоза и без кислород. Те  са анаеробни (не поемат кислород) и високите концентрации кислород са фатални. На основата на това си откритие, ученият категорично доказва, че начинът на хранене и живот е силно значим за общото ни здравословно състояние, а от там и за развитието на раковите заболявания.

Доктор Варбург получил своята Нобелова награда през 1931, след 46 поредни номинации /за периода от 1923 – 1931/, като 13 от тях в последната година. Неговото откритие предизвикало шумен научен интерес, който за съжаление съвпаднал с идването на власт на национал – социалистите. Ученият не напуснал Германия, а продължил своята научна дейност, в доста сложните години след това. Интересен факт е това, че въпреки това, че му е било забранено да преподава, трябвало е да спазва всички ограничения за хората от еврейски произход, била му е дадена огромната свобода да работи в своята лаборатория и да развива своите изследвания за рака. Елитът на Третия райх живо се е интересувал от неговите разработки, дори самият Хитлер е бил смятан за негов покровител. Работата му се считала за „стратегическа „ от немската индустрия. Всички добре разбирали, че тайната на лечението на рака е най-мощното оръжие за завладяване и контрол над света.

Ученият изкарва тежките години на Втората световна война в своята лаборатория. През 1944 година той получава нова номинация за втора Нобелова награда заради откритията му в областта на физиологията, но заради неудобната политическа ситуация, той не е избран да я получи. След края на войната, доктор Варбург не променя затворения си начин на живот, вечно скрит в своята лаборатория, която междувременно превърнал и в свой дом. Той живеел толкова изолирано, че почти избягвал срещите с хората. Когато през 1952 година му е присъдена научна титла от Университета в Оксфорд, той им пише учтиво писмо, с което благодари и моли да му изпратят наградата по пощата, защото няма време за пътуване.

Затвореният му начин на живот, самотата и тежкото наследство от войната превърнало Ото Варбург в класическия „луд учен“, който живее в своята изолирана среда, а опитите му за контакт с външния свят са най-малкото странни. В редките си изяви пред медиите, докторът говорел за неща, които научният свят от онова време не разбирал и не приемал. В триумфа на химичната и фармацевтичната индустрия след войната, Ото Варбург говорел за природолечение, съобразен и разумен живот, билки, гладолечение, въздържане от „лекарство за всичко и всички“, модел, който тепърва се налагал във фарма бизнеса. Трудно било на хората от онова време да възприемат и неговите коментари за набиращият сила модерен начин на хранене – бързата храна, която е основна предпоставка за затлъстяване и свързаните с това заболявания.

Всички знаем, че единицата за измерване е  е PH,  със стандартни стойности между 0-14, където 7 е неутрална зона, под 7 е кисела среда, а над 7  – алкална. Доктор Варбург твърдял, че здравословният начин на живот /комбинация от селектирани храни, модел и ритъм на сън и почивка, физическите упражнения/ силно подпомагат алкалната страна, което по естествен начин осигурявало нормална и здравословна среда, в която туморни образувания просто не могат да се развият или бързо закърняват .

Точно обратното – лошата храна и редица други фактори, като алкохол и тютюнопушене, безсъница и стрес, силно развивали киселинната среда, което било предпоставка за развитие на редица терминални заболявания. Твърдението му го превърнало в нещо като „адвокат на здравословния начин на живот“, който стигал до неща, неразбираеми за неговите съвременници. Докторът сам отглеждал пшеница, мелел я и правил хляб. В ресторантите често вместо чай си поръчвал гореща вода и правел чай с билки, лично набрани от него. Бил особено селективен по отношение на млечните произведения, като употребявал само мляко и масло, отглеждани в определени ферми.  Практикувал редовно дълги разходки, с които поддържал здравословното си състояние.

Истинска сензация предизвикало появяването му като експерт на процеса срещу Йозеф Иселс. Въпросният лекар имал практика, в която лекувал терминални/онкологични заболявания с диета, въздържане от алкохол, кофеин, акцент върху здравословния начин на живот и употребата на редица хранителни добавки. След 4 години в съда, не без помощта на д-р Варбург, всички обвинения отпаднали, а Иселс могъл да възстанови своята практика.

Няма съмнение, че експертизата на Нобеловия лауреат успяла да промени хода на делото.

Самият д-р Варбург намирал доста сходни неща между неговите идеи и разработките на доктор Иселс. Това било причина и да излезе от своята изолация и да застане в качеството си на експерт пред обществеността.

До самата си смърт от белодробна емболия през 1970 година,  Ото Варбург не нарушил своя начин на живот, а вероятно голяма част от неговите разработки останали само в главата му. Светът загубил един от най-великите учени на модерните времена, който предсказал глобалното замърсяване, затлъстяване  и всички проблеми и болести, които ги съпътстват.

Едва през 80-те години, науката успяла да обърне отново внимание на идеите на доктор Варбург. Съвсем по различен начин звучали думите  и записките му в модерния свят, доминиран от стреса, бързата храна, нездравословния начин на живот, пушенето, алкохола и  всички възможни вредни привички, които били станали вече изгоден бизнес, от който се печелели пари. Трудно било да се приеме, че универсалното лечение е просто крачка назад – в  природосъобразния начин на живот, с разумно хранене и въздържание от вредни навици. Теорията за битката между алкалната и киселинната среда се оказала единственото разумно обяснение на бума от онкологични заболявания, който все още не е намерил своя връх. Разработките на гениалния учен станали поле за развитието на нови и алтернативни подходи в профилактиката и лечението на онкологичните заболявания по цял свят.

Все още оставал един въпрос, който блъскал главите на специалистите от цял свят – може ли да се направи нещо и да ме променя нездравословната киселинност, за да се подобри човешкото здраве. Начините били ясни, но нямало ли как да се измисли препарат, който да подпомага по-тежките случаи и да улеснява/съкращава времето на действие?

Базирани на неговите разработки, екип от учени от 21 век разработи и продуктът pH Modulator, който се смята за най-съвършеното лечебно средство за контрол на здравословната алкалност в човешкото тяло. Съставът му е с природна основа, базиран на 5 активни съставки, които влияят на здравословната алкалност в тялото и неутрализират киселинната среда. Нека да ви представим основните компоненти.

 • Семе от анасон

Анасонът съдържа етерично масло с главна съставка анетол, метилхавикол, анизалдехид, анизкетон и анозова киселина. Той  има силни алкализиращи свойства и поддържа неутралната киселинността в клетките, както и детоксикира. Анасонът спомага за пречистването на стомаха и дебелото черво.

 • Каприлова киселина

Тя поддържа пълноценното усвояване на храната, като въздейства върху здравословния баланс на чревната флора – подпомага здравата микрофлора. Тя пречи на гниенето в стомаха и спомага бързото разграждане. Има силни детоксикиращи свойства и неутрализира излишните отрови в тялото.

 • Алое вера

Екстрактът от  алое вера е познат имуномодулатор,  който засилва имунната система, забавя стареенето и тонизира.

 • Мащерка

Екстрактът от мащерка съдържа няколко вида антиоксиданти – флавоноиди, терпинен, бета каротин, както и тимол – специфичен антимикробен агент, който действа смело в борбата с различните типове патогенни микроорганизми – вируси, гъбички, паразити, бактерии.  Тази билка е мощен агент срещу всички възпаления, както и подкрепят алкализирането като процес, неутрализирайки свободните радикали.

 • Риган

Активните флавоноиди в ригана спират  пагубното за клетките окисление, като им дават сила, за да продължат жизнения цикъл.

 • Арабиногалактан

Арабиногалактан неутрализира  лецитин рецепторите и е два пъти по-мощен имуностимулант от ехинацеята.  Той спомага  здравословната среда в дебелото  черво, като подпомагат епителните клетки в него с енергия.

 • Обелки от черен орех

Орехите спомагат борбата с паразитните микроорганизми, възстановяват флората и участват в деликатните процеси на детоксикация, които пречистват организма и алкализират свободните радикали.

 

Кога трябва да приемате pH Modulator

 • При всички, които водят нездравословен начин на живот, свързан с много стрес и липса на физическа активност, съчетани с нередовен режим на хранене
 • При хора, провеждащи онкотерапия, химиотерапия и лъчетерапия;
 • При наличие на силни възпалителни процеси в тялото, както и гъбични инфекции
 • Заболявания на опорно – двигателната система, свързани със застояване и залежаване
 • Хора в напреднала възраст, като превенция и гаранция за здравословен начин на детоксикация
 • При болни от подагра, диабет, високо кръвно налягане, заболявания на бъбреците, стомашно-чревния тракт и др.;
 • Нужда в организма от естествен източник на калций, магнезий и калий;
 • Намален метаболизъм
 • Кожни проблеми – лош вид на кожата

Съветите на специалиста д-р П. Станчев, натуропат

Идеите на д-р Варбург дойдоха в България още в началото на 90-те години на 20 век, като бяхме единици тези, които ги прилагахме в нашите практики. Бяха много революционни за стандартната медицина, която си знаеше – лекарства за всичко.  Беше ни трудно да успеем и да работим с пациентите, които се лутаха между вредните си привички и желанието за здраве. С pH Modulator днес ни и много по-лесно да активизираме всички защитни сили на организма, които естествено, съчетаваме с нормализиране на начина на живот и хранене. Важно е да отбележим, че употребата на pH Modulator, съчетана със здравословен режим на хранене, работа  и отмора, гарантира чудесно профилактично действие, при това, с напълно природен характер. Съвременният човек трупа много отрови, които идват през пържените храни, недоспиването, стреса, преумората. Препарат като pH Modulator e преграда срещу свободните радикали, които се натрупват в тялото ни. Като единствена алтернатива, той е част от възможната профилактика на редица терминални заболявания.

 1. Яжте разумно и гледайте да похапвате органична храна, с растителен произход
 2. Намалете месото в диетата ви, ако то присъства, нека да е от ферма с проверен произход и да не е обработено
 3. Спете по 8 часа нощем
 4. Кажете сбогом на цигарите, алкохола и застоялия начин на живот
 5. По-често забравяйте ключовете за колата някъде и ходете пеша
 6. Една разходка в парка е по-полезна от шепа хапчета
 7. Взимайте решения, които не предизвикват излишен стрес
 8. Терапията с pH Modulator e доказано средство за профилактика при редица терминални заболявания, не се колебайте да поемете по правилния път за алкализация на организма.

  КОМЕНТАРИ:


  Светла Димова, Казанлък

  От няколко години усещам, че нещо се променя вътре в мен. Отдавах го на остаряването, коремчето, постоянния запек, натрупах излишни килограми, всичко се забави в мен. Метаболизмът на 50 годишната дама, така казва общопрактикуващият, да не говоря и за приливните вълни на менопаузата. Запознанството ми с pH Modulator идва от треньорката ми по аеробика. Дъщерите ме принудиха за отида на една тренировка, а момичето ме завладя и спечели. На втората тренировка ми препоръча да взимам нещо за киселините в тялото и започнах с Модулатора. След седмица бях потна като другите, изхвърлях индустриални количества пот, а бях много по-жизнена и от запека нямаше и спомен. Попрочетох разни неща за алкализацията, сега от месец съм на диета, абе, добре ми идва. Няма как да върне годините назад, но ми харесва, че ми спадна коремчето и се усещам пак млада. На 52, с усещане за 45, така по-става, нали 🙂


  Станка Янева, Силистра

  Със силна подагра съм, а това е заболяване, в което добрата алкализация има огромно значение. PH Modulator има съществена роля в дневния ми режим, не коментирам въобще възможността да остана без него. В Силистра имаме много аптеки, но трудно ни го доставят, заради това го поръчвам от сайта, нямала съм никакви проблеми.


  Алекс Константинов, Пловдив

  Гениална статия, която ме замисли, наистина, в медицината има много неща, които са забравени, защото не са изгодни някому. Много просто обяснение, в което не мога да не повярвам. Ще опитам и аз този препарат, да видя каква е разликата. Вярвам, ще открия такава  – на 55 години съм, с наднормено тегло и наченки на подагра.


  Галин Филчев, Сопот

  Тук го има само в една аптека, но много хора си го взимаме от интернет. Тренирам активно след преживян инсулт, вследствие на наднормено тегло и високо кръвно налягане. Не ми е много лесно, но нямам друг начин. По-лесно понасям всички натоварвания, енергичен съм, а това е важно за човек, който беше жив труп само преди 2 години. Яд ме е, че не съм взимал мерки за теглото си преди 7-8 години, а се докарах до там, че съм пенсионер по болест на 42. И още нещо, с pH Modulator по-лесно отказах цигарите, изхвърлих никотиновата зависимост за нула време.