Деградацията в мозъчната активност е вече обратима, благодарение на новия препарат Мултитоник

Деградацията в мозъчната активност е вече обратима, благодарение на новия препарат Мултитоник

Един от най-неприятните белези на остаряването на човека е деградацията в мисловната му дейност. Дори и без да са налични промени под въздействие на различни болести /Алцхаймер/, човешкият мозък решава да си вземе почивка. Не бихме казали, че оглупяваме, но най-просто казано, губи се остротата на мисълта, изчезва сетивността. Не закъсняват и депресията и затвореният начин на живот, усещането за откъснатост от социума, за самота.

Какво се случва в главите ни?

Дълго време науката се колебаеше как точно да обясни тези процеси, както и да ги предотврати. Факт е, че деградацията в мисленето е особено осезаема при специфични болестни състояния – след инсулт, в ранните стадии на Алцхаймер или деменцията, които всички свързваме със златната възраст. За съжаление, все повече млади хора изпитват негативните ефекти на умствената дегенерация. Какво се случва, как може да бъде обяснено това, възможно ли е да бъде предотвратено това?

Доктор Тенев, биохимик, част от екипа на лабораторията, разработила Мултитоник, ще ви разкаже малко повече за препарата, който е на път да се докаже като сериозно откритие, с много ползи.

Мултитоник е един от продуктите на нашата лаборатория. Ние си поставихме доста амбициозни цели – да приучим хората да обръщат внимание на мозъка си. Още през 90-те години, когато аз завършвах моето образование в Ню Йорк, лекарите невролози повтаряха на своите пациенти, че „мозъкът им е като тялото, има нужда от тренировки, за да е във форма“. Не бих обвинил стреса за всичко, но той, заедно с преумората, натрупаните свободни радикали, заедно с естествения ход на възрастта постигат това, за което говорят всички – срив в мисловната дейност, дори и при напълно здрави хора, които преминават в определена възрастова категория. По няколко пъти започвате да обяснявате на родителите си елементарни неща, те стават нерешителни, изпадат в депресия, губят самоувереност. Не можете да ги познаете, но нещата се променят много бързо. Това се случва и на напълно „здрави хора“ – използвам кавичките, защото това са първи симптоми на много заболявания, които често се пренебрегват, заради привидната им маловажност.

Обяснението е просто – централната и периферната нервна система се „захранват“ от определени вещества/микроелементи, които осигуряват нормалната дейност на мозъка. Представете си, че той е подложен на системно недохранване, което води до намален капацитет и нарушена функционалност. Постоянната неефективност на трансмитерните клетки намалява капацитета им, което от временно затруднение се превръща в постоянен проблем и съпътстващо състояние, придружено от много други неблагоприятни фактори.

Тук далече не говорим за възрастните хора, защото подобни състояния са възможни да се случат и на по-млади хора. Представете си, че учите за изпит, а „нищо не ви влиза в главата“. Прекарано заболяване, неефективно третиране на високи нива на стрес, преумора – това е способно да ви превърти биологическия часовник и да ви вмени менталността на старец.

Бяхме си поставили да разработим стимулант, който щадящо да подпомага хората в затруднено положение, но мисля, че успяхме и да надскочим поставените цели. Мултитоник ни даде интересни реакции от широк кръг от пациенти от всички възрасти и състояния.

Смело можем да твърдим, че успяхме да разработим състав, който да работи в много аспекти и въпреки щадящия си билков характер, да бъде максимално ефективен. Терапията с Мултитоник успява да повдигне нивата на работа на вашата нервна система, като повдига ефективността, съчетано с лечебно въздействие върху структурните елементи на трансмитерните вериги. Мултитоник осигурява храна за мозъка – така най-просто можем да го обясним. Механизмът на действие на утвърдените адаптогени в състава му успява да събуди лечебните сили на организма, като постигне подобрена умствена сетивност.

Заложихме на следните 6 съставки, в патентована формула:

  • Витамин C – Незаменим витамин, който осигурява правилното хранене на клетките, както и добавя силен акцент върху енергийните нива в работата на трансмитерите. Силен антиоксисдант, който позволява  да се повишат ензимните функции, да се регулират процесите на работа на клетките и да се регулират нивата на оксидация.
  • Екстракт гроздови семки – фенолът процианидин успява да спомогне за здравето на вените, капилярите и артериите, както и да прочисти лошия холестерол, натрупан по стените им. Това пряко повлиява и върху оросяването на мозъка, като подобрява умствената дейности и повишава коефициентът на полезно действие на нервните връзки.
  • Зелен чай – успява да деактивира вредните токсини, като тонизира мозъчната активност и има общоукрепващо действие
  • Мака екстракт корен – екзотичният корен е богат на микроелементи /витамини от групата B, както и желязо, калций, йод, цинк. Смятан за чудотворен от латиноамериканските индианци, той има главна роля в редица стимулиращи и адаптогенни препарати.
  • Панакс женшен екстракт корен – спомага регулацията на кортизол (стрес хормона) в хипоталамуса, както и осигурява работата на надбъбречните жлези. Има силен ефект за нормалната функция на централната и периферната нервна система.
  • Сибирски женшен (елеутерокок) екстракт корен – елеутерозиди, които са химически различни от гинзенозидите. Подпомага мозъчната активност и общия тонус, както и смело можем да кажем, че подкрепя развитието на конгнитивните възможности.

Ако трябва да обобщим, патентованата формула на Мултитоник спомага при пациенти с нарушение в областта на работата на централната и периферната нервна система. Извън употребата му в случаи на ранен Алцхаймер, деменция или подобни заболявания, съчетан със съответната терапия от лекуващия лекар, Мултитоник има и други приложения.

Препаратът Мултитоник има реална употреба при хора в активна възраст, които са преуморени и имат синдрома burnout – професионално прегаряне. Именно там употребата му има истински профилактичен ефект, като успява да запази работоспособността и да предпази от възникване на психотични състояния, свързани с претоварване и рязък срив във функционалността.

Не бива да подценяваме и леко страничната му употреба от студенти и млади специалисти, за подсилване на възможностите на мозъчната дейност, когато за няколко дни ще трябва да изискваме и да постигнем максималните нива на ангажираност. За разлика от стимулантите, Мултитоник няма вредни ефекти, не влияе на сърцето и не предизвиква безсъница.

Смело можем да кажем, че препаратът Мултитоник е силен източник на енергия за мозъка, като подкрепя скритите му регенеративни сили.

Какъв е вашият опит с пациентите, които по свое желание или по препоръка на лекуващия лекар са добавили Мултитоник към своята терапия?

– Препаратът Мултитоник предизвиква много отзиви и ние често получаваме обратна информация. Радва ни, че много от невролозите, които търсят и подкрепа в алтернативни способи на лечение, са отворени да предпишат и препоръчат терапия с препарата. Резултатите са обещаващи, предстои да се обобщи и реализира научно изследване на тяхна основа. При много от хората, които са решили сами да го добавят към ежедневния си режим, резултатите са също много добри. Страхотно е да можеш да видиш света отново и да възприемаш нормално реалността около себе си. Благодаря ви за шанса да представя Мултитоник пред широката аудитория на хората, които могат да имат потенциална употреба от този билков препарат, с огромен ефект върху тяхната нервна система.


Коментари:


Цанка Добрева

Докторе, искам да ви благодаря за този лекарствен продукт. Живея в САЩ от години, а майка ми и баща ми са в България, в едно малко село, без аптека и лекар. Майка ми е на 80 години, но се държи. Татко ми е на 81 години, но се срина напълно, забравя, не помни къде отива, започва да забравя думичките в разговор. Изкара един лек инсулт, но по-скоро от стреса и притесненията след това просто блокира. Страх ни беше да го оставим сам у дома, да не подпали нещо. Купих им 6 опаковки Мултитоник заради добрите ревюта и не съжалявам. На втория месец татко ми придоби самоувереност, вече мисълта му тече гладко, можем да си позволим да го оставим у дома сам. Най-голямото постижение за нас /и доказателство/, че си взима лекарствата в точно време, всеки ден. При майка ми е изчезнало безсънието, което и обясняваха с лошото оросяване на мозъка. Ще си поръчам и за мен за САЩ.


Тенко Калайджиев, бизнесмен

Денят ми е натоварен, а годините много. Заради съветите на лекарите спрях кафето, от което пострада силно концентрацията ми. Залъгвах се с безкофеиново, но ми липсваше усещането за енергия. По съвет на лекаря ми, спрях въобще опитите с кафето и започнах приема на Мултитоник. Няколко дни нищо, след което установих, че нямам проблеми с концентрацията, свеж съм и не ми е уморено, лесно мога да взимам решения и не се нуждая от бележника ми, с който бях станал неразделим в последните години. На 55 години съм, а това е от огромно значение за мен – усещам се по-млад психически.


Искра Михайлова

На 35 години съм, но за съжаление, преди няколко години преживях катастрофа. След нея, от стреса получих и тикове, пристъпи на паника, за които лекарите ми предписваха лекарство след лекарство, но нямах никакъв успех. Наложи се да напусна работата, която обичах. С Мултитоник бележа леко подобрение, което искам да вярвам, че ще се засили. Лекарят ми чете доста и ми потвърди, че би трябвало да сме на правилния път. Искам пак да се върна сред хората.


Краси Стойчева

Аз съм фармацевт и доста песимистично гледах на Мултитоник. Вярвам в „здравата химия“, но след като видях резултата от него върху свекъра ми /два инсулта, затруднения в говора, неадекватност на моменти/, вече и го продавам в аптеката ми. Много добри отзиви.


Здравка Русенова

Аз съм студент трети курс, уча биология, често ни се струпват доста неща за изпитите. Миналият семестър опитах с Мултитоник, добре, доволна съм, държа ме активна, след натоварването ми беше спокойно, наспах се, никаква превъзбуда или натоварване. Работи!!! А и взех изпита с отличен!