Д-р Тенко Костов – Здравите стави зависят изключително само от вас, но билките помагат

Д-р Тенко Костов – Здравите стави зависят изключително само от вас, но билките помагат

Няма как да го избегнем, а колкото и да го отлагаме, то винаги се случва. Обикновено първите симптоми на проблеми със ставите се появяват около 40те години. Обвиняваме дъждовното време, залежаването, килограмите в повече, но каквото и да си кажем, най-вярната причина за всичко е възрастта. С остаряването и особено след 40те, ставите ни изискват специални грижи. Ако не се погрижим навреме, проблемите могат да станат сериозни и да доведат до трайното ни обездвижване.  Д-р Тенко Костов е спортен лекар, който работи в няколко големи международни центрове за лека атлетика. Той е бил активен участник в няколко световни състезания, а сега отдава по-голяма част от времето си на консултации онлайн. На неговата подготовка и опит разчитаме, за да ви разкажем за особеностите и специфичните двигателни проблеми на хората след една определена възраст.

Д-р Костов, какво се случва с двигателните ни способности след 40-тата година?

Въпросът ви е леко неточен, защото подобни проблеми има и при млади хора, които нямат и 20 години. Да, свикнали сме да ги забелязваме след една определена възраст, но тях ги има и преди това. Съвсем накратко, човешките стави имат определен брой движения, които могат да извършат. Приемете го като гаранционен срок. Той силно се влияе от наднормено тегло, претоварване, лошо хранене, нередовен начин на живот, пресилване, залежаване. Лоша услуга си правим, когато поддържаме килограми в повече, вечер стоим легнали, а през деня се опитваме да наваксаме за всичко. Ставите са обвити в хрущял, който осигурява движение по такъв начин, че да е безболезнено. Той може да изчезне или да изтънее на места, което нарушава структурата на костната ни система, предизвиква болка, подуване, зачервяване. Ако не им обърнете внимание, следващите стадии са моментно или трайно инвалидизиране, живот в болка и от най-елементарното движение.Жалко е, че много хора подценяват употребата на мощни продукти като АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР.

Кои са основните фактори, които вредят на ставите ни?

Бих казал, че основният и най-страшен фактор е човешката немарливост. Осезаемо се усещат началните етапи на проблема – паренето, подуването, леката болка и сковаността. Масово хората игнорират първичните леки промени и не обръщат внимание. Именно тук споменатият от мен  АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР би бил безценен като въздействие. На следващ етап, той може да е само допълнение при по-тежките лекарствени средства, както и след евентуални операционни намеси.  Хората подценяват билковите препарати.

Двигателните ни способности са тежко засегнати от наднорменото тегло. Това е особено видимо в страни като САЩ, където свръхтеглото е нещо нормално. Няма точни данни за нивата на затлъстяване в България, но и ние гоним Америка. При нас нивата са малко по-ниски, но много от хората над 40 имат 10-40 килограма в повече. Това затруднява движението и отслабва хрущяла. Не е за подценяване и забавения метаболизъм, който спъва всички регенеративни способности на организма и му дава лоши адаптивни шансове. Всички системи работят на ниска скорост, каквото и да е заложено у нас за възстановяване, то се хаби и не е ефективно.

Огромен проблем за много от хората е и обездвижването, както и претоварването, пресилването в тренировъчния процес. Представете си, най-добро за всеки от нас е балансирания режим на почивка, леки и редовни спортни занимания, ходене пеша и изкачване по стълби – това е минимума за градския човек. Необходими са леки и ненатоварващи форми на движение, които да се извършват редовно. Моята специалност са хората, които практикуват професионален спорт, където натоварванията са жестоки и пораженията – неизбежни. Случва се да преглеждам и консултирам хора, с още по-жестоки увреждания, които са получени от стоене на бюро или лежане пред телевизора.

Силно значимо за ставите е и общото здравословно състояние, което е най-общо определено от общото ни качество на живот. Натоварването и натрупването на свободни радикали намалява възможностите за регенерация. Детоксикацията дава възможност да се активират защитните сили на организма.

Нека да поговорим за лечението, как можем да обърнем дегенеративните ставни заболявания?

На всички мои пациенти, дори и на професионалните спортисти, аз препоръчвам основна или поддържаща терапия с незаменимия като качество и въздействие АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР.  Бях един от първите лекари, които го приложихме на терен, за да се убедим, че работи. Лечебният продукт съчетава силните билкови компоненти със синергичен ефект за трайни и сигурни въздействия върху ставните проблеми.

Той съдържа три основни съставки:

  • Киселина от Босвелия – намалява болката, действа против възпаленията в ставите, облекчава ги и така предотвратява разпада на хрущялната част на ставите
  • Екстракт от Полски хвощ – бързо изхвърля свободните радикали и неутрализира възможностите за разпространение на дегенеративните процеси
  • Глюкозамин сулфат – основната съставка на хрущялната тъкан, която спомага регенерацията на ставите, тъканите и хрущялите

Синергичното действие на трите основни съставки повлиява ставното здраве и подпомага процесите на регенерация, дори и при пациенти с огромни болки. Ценното в билковата формула е, че тя едновременно подтиска възпалителните процеси, спомага възстановяването, но и успява да намали и неутрализира усещането за болка, което е основна причина за дискомфорт.

Препаратът се приема в течение на 3-6 месеца, в зависимост от тежестта на пораженията. Видим ефект се усеща още през първите 2 седмици, с намаляването на възпалителните процеси и общо облекчение и намаление на болката.  По-сериозните регенеративни процеси се забелязват след 4-8 седмица, в зависимост от пораженията. Не очаквайте, че от първия прием ще скочите и ще хукнете да тичате.

АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР  е продуктът, който вие препоръчвате?!

Бих искал да подчертая, че като лекар, аз препоръчвам здравословния баланс у пациента да се поддържа, теглото да е в норма, редовни  и умерени спортни занимания, въздържание от тютюнопушене и алкохол, поддържане на здравословен алкален баланс. Това е стабилна предпоставка за здравето ви.

Ако трябва да отговоря на въпроса ви, да, аз го препоръчвам! Това е най-употребяваният продукт от моите пациенти, истинска билкова панацея

АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР прави това, което казва името му – „поправя и възстановява“. Той е комплексен продукт със силна и ефективна формула, която работи на във всеки стадий на болестта и редуцира негативните последствия, както и добре понася комбинация с  традиционни лекарствени средства. Никой лекар не може да ви гарантира чудеса, освен ако самите вие не си помогнете. Запомнете го, ако искате облекчение.


 Коментари:


 Тенко Тенев, Сопот

Докторе, статията ви идва съвсем навреме за мен, за да ме увери, че съм на прав път. Бивш тежкоатлет съм, съдбата беше благосклонна към мен, подхванах бизнес и успях. Само, че станах 150 килограма. За да сваля, започнах да тичам, както в младостта. За 1 година станах 80 килограма и заедно с това си разбих ставите, започнах да ходя с бастунче и с болкоуспокоителни да ставам и да лягам.  И проблем, не съм инвалид, а имаше дни умирах от болки. Препоръчаха ми да мисля за операции, за лечение. И само един приятел лекар ми бутна една бележка с името на АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР, накарах сина да ми го купи от интернет. След 3 седмици прием не усещах нищо, но една сутрин на четвъртата се събудих, не мърдам, че сигурно ще съм скован, но така хубаво се протегнах, а болка няма. Ааа, нямате представа какво е. От 5 месеца си го пия, проблеми има, но нищо в сравнение с преди. Благодаря ти докторе, сигурно се познаваме покрай спорта.


 Камелия Трифонова, Поморие

Доктор Костов, аз съм танцьорка и съм на 35 годинки. Много ми е рано за оплаквания, но от редовните тренировки, взех да се излагам. Има вечери, в които съм много скована, а това прави неприятно впечатление на отбора ми. Започнах да приемам тайно Артрофикс Регенератор, но на втората седмица без сковаване в движението, събрах целия отбор /около 10 жени сме/ и си поръчахме. На години сме, на които трябва да се пазим. Пращам и на сестра ми в Америка, там още не са го пуснали, но се надявам БИОТИКА 1961 да стигнат и до там.


Райчо Михайлов, София

Купувам си го вече от половин година. Нормализира ми болките, но имам още много да очаквам. Трудно го намирам по аптеките, но го купувам и онлайн. Където ходя да го търся, на другия път вече го имат и много им върви. Видях и другите продукти на Биотика, интересни са.


 Динко Коджабашийски, Пловдив

Да! Помага, но трябва и ти да си помогнеш, най-малкото редовно да го пиеш. Много добра алтернативна медицина, обаче и лекарите го приемат, което ме успокоява и насърчава.


 Бегач на средни разстояния, Силистра

Купувам, пия, помага! Това е! Поклон, докторе!