Соня Петрова, на 57 г. – “Как се справих с високото кръвно, което щеше да ме убие!”

Соня Петрова, на 57 г. – “Как се справих с високото кръвно, което щеше да ме убие!”

Искам да разкажа моята история – как след години ходене по мъките се справих с високото кръвно, което щеше да ме убие. Не съм медицинско лице, няма да обяснявам как съм се излекувала. Просто ще разкажа как беше всичко.

10614241_1468905993366938_7429262479877371549_nКазвам се Соня Петрова и съм на 57 години, все още работеща баба на две прекрасни внучета. Работя като деловодителка в завода по електроника в София. Работата ми не е тежка, на бюро съм, но изисква внимание, за да не се обърка някой документ. Освен това се грижа за възрастната ми майка, която е на 82 години и има нужда от някой, за да се грижи за нея. Така минава моето ежедневие – между работата, грижите за майка ми и най-приятната част – времето, прекарано с внучетата.
По природа винаги съм била леко пълничка и в високо кръвно, но това не бише пречка, тъй като бях свикнала с тази диагноза и пиех Небилет, който ми беше изписал д-р Стоянов, много добър кардиолог от 8-ма поликлиника. Е сигурно е давало някакви странични ефекти това лекарство, но пък държеше кръвното в норма и си го пиех редовно.
Един ден, обаче всичко се промени и животът ми се обърна на 180 градуса! Никога няма да забравя този ден! Беше четвъртък! Както си седях на бюрото в работата, изведнъж ми стана много лошо, нито съм имала някакъв стрес, нито някой ме е притеснил и аз не разбрах от какво ми стана толкова зле. Колежките в стаята се събраха и почнаха да ме пръскат с вода, да отварят прозорците да влезне свеж въздух, но аз се влошавах. Тогава извикаха линейка и когато дойде след 5 минути ме бяха натоварили и ме караха към болницата. Доктора крещеше: „бързо, бързо, изпускаме я!“. После ми се губят няколко часа и след това започнах да се чувствам малко по-на себе си. Оказа се, че съм направила остър миокарден инфаркт и са ми направили коронарография, от която е станало ясно, че артериалните ми съдове са запушени и не могат да пропускат циркулиращата кръв добре. Докторът ми обясни, че това се случва често и причината е, че имам високи нива на холестерол в кръвта си, който холестерол се натрупва по стените на кръвоносните съдове, запушва ги и те не могат да пропускат добре кръвния поток. Диагнозата ми била Атеросклероза. Това, от своя страна води до покачване на кръвното и до инфарти и инсулти, тъй като не стига
1620358_1408329772757894_617183881_nдостатъчно кръв до мозъка и до сърцето. А един инфарк или инсулт може да е фатален! Забравих да отбележа, че ми сложиха и три стента, за да увеличат пропускливостта в областта на сърцето.
Много се изплаших! Та аз дори нямам 60 години, тъкмо ми се родиха внучетата, трябва да им се радвам, а и на кого щях да оставя майка ми.
Преди да ме изпишат от болницата, доктора, който ме наблюдаваше и, който ми спаси живота ми обясни колко сериозно е положението и ми заръча да променя изцяло живота си и да се пазя от стрес, за да поживея още. Тогава доктора ми изписа едно лекарство„КАРДИОКСИН“ – каза, че е само на билкова основа, но така добре изчиства кръвоносните съдове от натрупания холестерол и регулира кръвното, че го изписвали за профилактика на всеки втори пациент, който напускал кардиологията. Аз като чух, така се обнадеждих, веднага се обадих на сина ми и го пратих да ходи да го търси по аптеките и да започна да го пия веднага.unnamed (13)
Като се прибрах в къщи, започнах приема на Кардиоксин. Приемах го както беше описано в листовката на продукта – сутрин и вечер брой капки, колкото килограми тежа. Да си призная честно, понякога си капвах и малко повече, защото прецених, че положението ми е толкова тежко, че ако малко увелича дозата ще получа облекчение по-бързо.

10427346_1468906690033535_5467869248529896148_nИ наистина! Чудото стана! Не веднага, разбира се, както би ми се искало, но лекарството си вършеше работата бавно и сугурно. Първия месец не почувствах почти нищо, кръвното пак си ми беше високо: около 140/90, бях отпаднала и нямах сили да се грижа дори за себе си. След около месец всичко започна да се променя – всеки ден границите на кръвното падаха, аз самата започнах да се чувствам много по-жизнена, възвърна ми се апетита, с две думи станах нормален здрав човек. След месец и половина след приема ми в болница отидох на контролен преглед и ми направиха ЕКГ и дадох кръв за пълна кръвна партина и ми направиха изследване на мастния профил. Резултатите бяха невероятни!
Общия холестерол от 7,8 беше паднал за месец и половина на 5,2. LDL от 6,8 на 3,2 и Триглицеридите бяха влезли в норма. Кръвното беше 110/70, нямах аритмия, всичко си беше влезнало в норма. Доктора остана изненадан и доволен. Каза, че няма да правим друга коронарография, защото показателите ми са като на 20 годишна девойка и да продължавам да си пия Кардиоксин за да поддържам тези добри стойности.
Сега вече ходя отново на работа и се грижа за близките си, чувствам се здрава и жизнена. Не се тревожа за бъдещето и препоръчвам на всички мои близки този доктор, който ми спаси живота и който ми препоръча това лекалство Кардиоксин. Сега карам мъжа ми да го пие профилактично, защото и той има високо кръвно и холестерол, а не иска да ходи по лекари. Така знам, че ще свалим лошия холестерол и ще го предпазя от бъдещ инфаркт или инсулт.

Официален сайт КАРДИОКСИН >>>

Соня Петрова, град София

Лекарите и хората за Кардиоксин. Виж видеото тук.